Dallam School

Az iskola egyedülálló magániskolai helyeket biztosít, amely lehetőséget ad a diákoknak az angol nyelv elsajátítására egy tekintélyes középiskolában. Tanulóik kiváló GCSE vizsgát tesznek, A Level és IB minősítést szereznek. Lehetőség továbbá fejleszteni a személyes és szociális készségeket, így alkot tökéletes középutat az otthon és az egyetem között. A légkör kiegyensúlyozott és fesztelen, barátságos és segítőkész tanári gárdával, tanulókkal. A tanulással és eredményekkel kapcsolatos elvárások igen magasak, mely ösztönzőleg hat a diákokra. A létszám kb. 1000 fő, nagy a nemzetközi diákok száma. A felszereltség kiváló, amely magában foglalja a vezeték nélküli szélessávú internetet a laptopokra. 

Nemzetközi világkép és adottságok

Sok diák külföldről érkezik vagy a családja külföldön él, amely rendkívül izgalmas nemzetközi légkört teremt, hiszen nem az egyes nemzetségek dominálnak, hanem az angol a közös pont. A környék verhetetlen természeti környezettel büszkélkedhet, amelyből a diákoknak számos előnye származik: sportolási lehetőségek, úszás, kültéri kihívások és kalandok. Nyugodt életmódot biztosít mindez, ugyanakkor a fontos észak-angliai kulturális központok, repülőterek, kikötők is közel találhatóak.

Tanárok és oktatás

Legfontosabb a családi hangulat megteremtése, ahol a diákok a legnagyobb biztonságban érezhetik magukat. A szabályok nincsenek túlszigorítva annak érdekében, hogy a diákok jó viszonyban legyenek egymással, valamint kapcsolatot tudjanak tartani családjukkal, barátaikkal. Az oktató-csoport teljes munkaidőben dolgozik és él az iskolában, magasan képzett és tapasztalt tanári gárdáról van szó. Részt vesznek a mindennapi életben, a diákok számíthatnak rájuk, egészségügyi panasz esetén ápoló személyzet áll készen. Erős hangsúlyt fektetnek az önálló tanulásra, vacsora után a diákok csakis a munkájukra koncentrálnak, hogy semmi ne vonja el a figyelmüket. A fiatalabbak felügyeletet és segítséget kapnak, valamit bátorítják őket a könyvtár és a számítógépes rendszer használatára. 

Szállás és szabadidős programok

50 egyszemélyes szoba van, tanulási lehetőséggel, saját fürdőszobával és internet-kapcsolattal az idősebb diákok számára egy gyönyörű, modern épületben. A főépület egy vonzó viktoriánus épület. A fiatalabb diákok közös szobában laknak, minden helység szépen berendezett és rendben tartott. A lányok a fiúktól külön kerülnek elszállásolásra. A szabadidőt számos iskolai felszereltség és berendezés teszi kellemessé: közösségi szobák tévével és videóval, medence, benti játékok. Sportcsarnok 5 pályával, melyek közt van kosárlabda, gimnasztika, tollaslabda. Fűtött kültéri medence és futballpálya.