Gordonstoun

  • Iskola típusa: koedukált bentlakásos és nappali
  • Korosztály: 8-18 éves
  • Tanulók száma: 618 fő
  • Bentlakó diákok száma: 493 fő
  • Tanár/diák arány: 1:6
  • Vallás: nem felekezeti iskola

Az 1934-ben Dr. Kurt Hahn által alapított iskola teljesen koedukált magániskola, amely a legmagasabb színvonalú oktatást biztosítja a 8-18 éves korosztály számára. Egy hatalmas, gyönyörű területen található Moray-ben, mindössze három óra távolságra London központjától és a nemzetközi repülőterektől. A tanterv és az egyedi erkölcsi képzés mottója: "Plus est en vous" - "Több van benned".  

Küldetés és egyedi tanterv

Gordonstoun filozófiája a diákok átfogó fejlődésén alapszik és tapasztalati úton tanulásra bátorít, hogy mindenki kihozhassa magából a maximális teljesítményt és elérhesse céljait. Mindez az iskola egyedülálló programján keresztül valósítható meg, amely négy pilléren nyugszik:

Kihívás - a diákok mentális és pszichikai feszítettsége része a fejlődésnek, amely a felelősséghez és személyes fejlettségükhöz vezet.

Felelősség - bátorítják a diákokat, hogy saját életük irányítói legyenek, valamint segítsék és felügyeljék a fiatalabb diákok fejlődését.

Szolgálat - minden diákot bátorítanak, hogy hozzájáruljanak a közösség munkájához.

Nemzetköziség - a diákok nemzetközivé válnak mind jövőbeni elképzeléseik, mind életfelfogásuk tekintetében ebben a multikulturális környezetben.

Képzési program

Junior növendékek 8-13 évesek, amelyet követhet a Skót Program, és az Angol Nemzeti Tanterv. A Senior képzéshez 13+ évesen csatlakozhatnak, amelyet egy éves alapítványi képzés követhet. Ezután egy kigondolt program következhet, amely az alaptantárgyakkal foglalkozik, és széles lehetőségeket kínál a GCSE vizsgához. A diákok egy részre menet közben kapcsolódik be más iskolákból, személyre szabott oktatásukat pedig több, mint 20 tantárgyból választhatják ki. Legtöbben két éves A-level kurzust végeznek, ami az angol érettségit adó képzés és az AS vizsgával zárul. A tanulmányokat végig átfogó értékelés kíséri.

Művészeti oktatás és Sport

Több, mint a diákok fele tanul valamilyen hangszeren a nyüzsgő zenei részlegen, amely kiváló hírnévnek örvend. A színjátszó és tánc előadások hangsúlyozzák a részvételt, csapatmunkát, személyi fejlődést és a minőséget. Az iskola gyakran verseng fontos rendezvényeken és fesztiválokon. A szellemi és fizikai képzés feszíti és kielégíti mind a testet, mind az akaratot, amelyet csapatjátékokkal és számos más lehetőséggel szerveznek. Az összes diák részt vállal a tengerészeti felkészülésben az iskola 80 láb hosszú gyakorló hajóján. A felszereltség része egy stúdió színház, zene terem és sportcsarnok.