Rossal School

  • Iskola típusa: koedukált bentlakásos és nappali
  • Korosztály: 7-18 éves
  • Tanulók száma: 604 fő
  • Bentlakó diákok száma: 259 fő
  • Tanár/diák arány: 1:7,5
  • Vallás: nem felekezeti iskola

Az iskola az ország egyik vezető bentlakásos és nappali magániskolája, festői és történelmi helyszínen a Lancashire-ben található tengerparton. Gyönyörű épületekből álló 160 holdas területen, fiúk és lányok számára egyaránt biztonságos, támogató és kellemes környezetben.

Közösség

A diákok élvezhetik a barátságos és nyüzsgő, ugyanakkor kihívásokkal teli tanulmányi- és lakókörnyezetet. Mindez megtalálható az osztálytermekben, az iskola után és a hétvégéken is. A közösség érzékenysége határozza meg az iskolát, amely páratlan figyelmet biztosít a bentlakásos iskola lakóinak. A tradicionális brit oktatás határozza meg, minden tanulónak megvan az esélye, hogy barátságokat kössön a világ minden tájáról érkezett társaival.

Oktatás és felszereltség

A diákok számos tantárgy közül választhatnak, amely az érdeklődési körükbe tartozik, és amelyekkel elérhetik céljaikat. Az iskola teljes felújítást végzett a termeken, bútorokon, hálótermeken. Technológiai részleg, időjárástól függetlenül használható sportlétesítmények 150 holdon, úszómedence és mászó fal mind a tanulók kényelmét szolgálják. A dráma részlegen zene termek, színjátszó kör és színpad található.

A junior (7-13) éves diákok számára családias hangulatú atmoszféra vár, hétvégi kirándulásokkal, helyi programokkal amelyekre mindig kísérettel mennek és olyan izgalmas dolgokban lehet részük, mint gokartozás, úszás, mozi,vásárlás, hajókázás, vidámpark látogatás.