Berlin Brandenburg International School

Az intézmény tanterve, tanítási módszerei és a tanári kar sokszínűsége mind alapos munka alapján került összeállításra. A diákokat nemzetközi, globális gondolkodású polgároknak igyekeznek formálni, akik képesek lesznek lelkes, mély és hosszú távú beilleszkedésre a közösségbe. A diákok kiváló problémamegoldókká válnak, akik megállnak gondolkozni, értékelik a dolgok különböző nézőpontjait és közös nevezőt keresnek azokkal, akikkel találkoznak. Mikor leérettségiznek, tisztában vannak vele hogy az emberség és együttérzés legalább olyan fontos, mint a tudomány, a matematika vagy a történelem megértése. Rugalmassággal rendelkeznek, amely kockázatvállalásra ösztönzi őket, kitartóan keresik a sikert ebben a versenyorientált világban, valamint kritikus szemmel vizsgálódnak, amely képessé teszi őket, hogy megfeleljenek az eléjük kerülő kihívásoknak.  

Oktatás

Az iskola nemzetközi oktatási programot kínál. A világon az első olyan intézmény, amely teljes felhatalmazással oktatja mind a négy IB programot, egészen 19 éves korig. A pedagógiai gyakorlat az integrálható, igény-alapú programból ered. Az oktatást többnek tekinti, mint egyszerű ismeretszerzést. Egyenlően fontos az elméleti tudás mellett a gyakorlati tapasztalat, amely olyan készségek elsajátításánál fontos, mint az érdeklődés, felfedezés, jelentkezés és kreativitás. Mindezekkel igyekszik megadni a legmagasabb szintű képzést és tapasztalatokat az osztálytermeken túl. 

Kiváló felszereltséggel rendelkezik, amely magában foglal egy új teljes méretű mesterséges gyep sportpályát, hatsávos futópályát és egy új multifunkcionális sport hallt. Az osztálytermek kicsit, mindegyikben kevesebb, mint 18 diák tanul együtt, amely megadja a lehetőséget a tanároknak, hogy személyes figyelmet szenteljenek a diákoknak, a tanárok és diákok arány 6:1.  

Elhelyezés

Az első németországi angol anyanyelvű bentlakásos iskola várja diákjait 9-12 osztályokba. A diákok a világ minden tájáról érkeznek ide, egészséges lakókörnyezetbe. Mindez lehetőséget biztosít, hogy készségeiket egy biztonságos, nemzetközi és különböző nyelvi környezetben fejlesszék. Életre szóló barátságokat köthetnek, melyek újabb kapukat nyitnak meg előttük.  Az újonnan felújított kampusz egy- és kétágyas elhelyezést biztosít, mindegyiket saját fürdőszobával. Kényelmes étkező, saját kert, pihenő szoba, fitnesz terem, két konyha, mosoda várja a diákokat. Mindezekkel igyekeznek kényelmesebbé tenni a tanulás utáni délutánokat és a hétvégéket.