Landschulheim Schloss Ising

Az iskola egy nyílt gimnázium, amely a gazdasági tudományok, a természettudományok, a technológiai tudományok és nyelvi képzés felé orientálódik, külsős és belsős diákok számára egyaránt. Koedukált intézmény, közel 400 hallgatóval, akik közül 130-an élnek a kampusz területén. Igyekeznek elérni, hogy a diákok a lehető legpozitívabb légkörben tanulhassanak. A tanulási időszak elkülönül a pihenéstől és szabadidővel, ezzel biztosítva a legmagasabb fokú koncentrációt, ugyanakkor a teljes kikapcsolódás lehetőségét. A diákok teljes bátorsággal kérhetnek segítséget és tanácsot a tanári gárda bármely tagjától. A környék továbbá lehetővé teszi a kikapcsolódást és sportok gyakorlását a Chiemsee-n úgy, mint evezés, vitorlázás, golf és ez csak néhány példa. 

Tanulmányok

Az iskolai órák mellett nagy hangsúlyt fektetnek az egyéni munkára, a házi feladatokra. Noha ezt önállóan kell végezni a diákok segítséget kérhetnek tanáraiktól, társaiktól. Kötött időpont áll ezek elkészítésére, így a diákok biztosak lehetnek benne, hogy ez alatt nem maradnak le semmilyen más szervezett programról. Mindemellett használhatják az iskola könyvtárát és a számítógépes labort.

Bentlakásos iskola

A napi menetrend biztosítja, hogy a diákok fegyelmet sajátítsanak el és ne csússzanak el teendőikkel, valamint mindig tudjanak egymáshoz igazodni. 7 órakor kelés, amelyet követ a tisztálkodás, majd a szobájuk rendben elhagyása. Ezt követi a svédasztalos reggeli, majd a délelőtti tanórák. Az órák után fogyaszthatják el ebédjüket. Ebéd után a diákok vagy délutáni órákra mennek, vagy egyszerűen csak pihenhetnek.  Az ez utáni időszak a házi feladaté: tanáraik segítségével a saját területükön tudnak tanulni, a házi feladatokkal foglalkozni. A vacsora után a kikapcsolódásé a főszerep, lámpaoltás korosztályonként változó időpontban történik.

Az ételt a tanulók a közös étkezőben kapják, amely napi háromszor kerül felszolgálásra, a lehető legegészségesebb, változatosabb étrend alapján elkészítve.

Délutánonként lehetőség nyílik a sportolásra, legyen az akár ping-pong, billiárd, társasjátékok vagy akár könnyű testmozgás. Szép idő esetén kültéri sportpályák, rossz idő napján a beltéri csarnok áll rendelkezésre.