Ösztöndíj Amerikában

A középiskolai program célja, hogy lehetőséget adjon a különböző kultúrákból érkező diákoknak, hogy együtt tanuljanak az élet lehetőségeiről, különböző nézőpontokból. Mindez elengedhetetlen ahhoz, hogy jelentős lépést tegyenek az egymáshoz való megértés felé, amellyel békésebb világot teremthetünk.  A diákok e mellett érettebbek lesznek, magabiztosságot szereznek és fejleszthetik nemzetközi kulturális készségeiket. Mivel ez egy igen magas színvonalú program, a diákok felé a legmagasabb szintű elvárásokat támasztják, felelősség és biztonság terén egyaránt. Elkötelezettséget várnak el a befogadó családok irányába, a helyi koordinátor és természetesen az iskola felé. Mindezeket betartva és ezekből erőt merítve sikeres program végezhető el, melynek során a diákok beilleszkednek a közösségbe, életre szóló barátságokat köthetnek és soha nem felejthető élményeket szereznek.

Tudnivalók az iskolákról

Az iskola viszonylag kis intézménynek számít kb. 150 diákjával évente a minnesotai St. Paul-ban. A tanulók testvériskolából, illetve a világ minden tájáról érkeznek ide. A magas szintű oktatás egyik alapja a kis létszámú csoportbeosztás, 9-12. osztályokban. Egészen egyedi lehetőséget kapnak a gyerekek, hogy felkészíthessék magukat egy sikeres jövőre, melynek köszönhetően 90%-uk érettségi után felvételt nyer valamelyik helyi vagy nemzetközi felsőoktatási intézménybe. Az átlagos korosztály 14-18 év. 

Az alapvető tantárgyak mellett nagy hangsúlyt fektetnek a művészeti és fizikai képzésre. Mindezt segítik a kiválóan felszerelt célirányos tagozatok. Számos szervezett évközi esemény (fellépés) és iskolai klubok segítik és ösztönzik a diákokat. Jelentősebb klubok: diáktanács, matematika klub, modell klub, jogi csoport, színház klub, beszéd csoport, művészeti, tudományos és jazz klubok.

Elhelyezés

Családi elhelyezés, teljes ellátással. Ez lehetőséget biztosít nemcsak a nyelv, hanem a kultúra elsajátításában. A család mindig igyekszik segíteni a diákoknak a beilleszkedésben, eligazodásban.  Az ebéd általában csomagolt a családtól, vagy befizetett étel az iskolában. Az egész éves támogatás mellett a családok azok, akik a diákokért mennek a repülőtérre, ezzel is segítve az érkezést.