Jelentkezés menete

A diák a szüleivel egy előzetesen megbeszélt időpontban látogasson el hozzánk, ahol a diák által kiválasztott programról részletes tájékoztatást adunk. Ebben segítségünkre vannak az előző évek diákjai és fényképeik, iskolai bizonyítványaik, leveleik. Igénye és érdeklődése szerint kérdéseket tehet fel, amire szívesen válaszolunk, illetve mindent megteszünk azért, hogy teljes információt tudjunk átadni számára. Ezalatt felmérjük mi is, hogy alkalmas lenne-e egy hosszabb kinn tartózkodásra.

Nyitottság, önállóság, más kultúra iránti érdeklődés, alkalmazkodó képesség a sikeres program kulcsa.

Amennyiben együtt meggyőződtünk arról, hogy a diák számára megfelelő a program, egy írásbeli tesztet kell kitölteni. Ez egy TOEFL egyszerűsített teszt, amely kb. 2,5 órát vesz igénybe. A teszt kitöltése után, irodánk azonnal kiértékeli a tesztet.

Sikeres teszt esetén, irodánk jelentkezési lapját kell kitölteni valamint a program jelentkezési lapjának egy részét segítségünkkel és jelentkezési díjat befizetni, hogy elindíthassuk jelentkezését külföldi partnerünk felé.

Érdeklődéstől egészen az indulásig

1. Személyes megbeszélés egy előre megbeszélt időpontban (szülő , diák, irodánk részvételével). Részletes tájékoztatás a középiskolai programról általában, konzultáció mely ország programja ideális a diák számára, lehetőség nyílik volt diákok anyagán keresztül a tanév program átbeszélésére, fényképalbum megtekintésére, beszámolók olvasására. Adott esetben nyelvi teszt kitöltése (szervezetenként változik).

2. Amennyiben a diák alkalmas a programra, sor kerül a jelentkezésre, a program szerződés kötésére. Jelentkezési lapjának és részvételi feltételeinek kitöltése, jelentkezési díj befizetése. A kinti szervezet kitöltendő jelentkezési lapját átadjuk, átadáskor külön megbeszélés keretén belül.

3. Diák visszahozza a kérdőívet (általában 2 héten belül). Áttekintjük a kérdőívet, amennyiben találunk hiányosságot, tanuló segítségével pótoljuk. Kérdőívet kiküldjük az adott szervezethez. USA program esetében online jelentkezési garnitúra van, itt közösen generálunk jelszavat, amit a diák kint léte alatt használ. Szervezet elbírálja és visszaigazolja, hogy elfogadta a diák jelentkezését rövid időn belül, ha szükséges plusz információt kiegészítésként megküldünk.

4. Tapasztalatunk szerint 3-5 hónap múlva a külföldi szervezet megküldi a családi és/vagy iskolai címet. A diák felveszi a kapcsolatot a családdal.

5. Egy napos orientáció következik irodánkban indulás előtt. A vízum kérelemhez szükséges dokumentumok átvétele, amennyiben a cél ország esetén szükség van vízumra.

6. Diákok indulása a célországokba. Repülőtéren csoportos induláskor irodai segédkezés. Utazás során magyar
nyelvű telefonos segítség nyújtás.

7. Végállomás repterén a család és/vagy koordinátor várja!